LOADING

De Cantonese & Szechuan keuken


  • Bij Rose Garden kunt u genieten van de overheerlijke gerechten uit deze twee verfijnde keukens
  • De rust en sfeer dat restaurant Rose Garden Heerenveen uitstraalt is het zeer gelieft en bekend, bij zowel de particuliere als zakelijke gaast.
  • Onze specialiteiten restaurant Rose Garden beschikt over verschillende zalen waar u in de juiste sfeer wordt ontvangen.
Voor bestellingen en reservering bel:

De Cantonese keuken

De zuidelijke Cantonese-keuken bevat karakteristieke zoetzure accenten. De meeste gerechten worden er ‘al roerend gebakken’, hierdoor blijven smaak en sappigheid van vlees en groenten bewaard. Deze keuken is origineel en zeer gevarieerd. Het mengen van natuurlijke geuren en smaken, van onder andere sojasaus, verse gemberwortel, wijn en kippenbouillon is kenmerkend voor de Cantoneese keuken. Door middel van roerbakken bereid je de meest heerlijkste gerechten o.a. met geroosterd vlees, kip en kreeft. Andere gerechten zijn gestoomde varkensvlees- en visgerechten, gebakken rijst, zwaluwnestsoep, haaienvinnensoep en gerechten met eieren.

De Cantonese keuken is zeer subtiel en gebruikt ook weinig vet.

De Szechuan keuken

De westelijke Szechuan-keuken wordt gekenmerkt door sterk gekruide gerechten en door het veelvuldig gebruik van rundvlees. In de gerechten van deze streek zitten vaak chilipepers en Szechuanpeper. Deze keuken, komt uit één van de vruchtbaarste streken van China, is sterk gekruid; heet en olie-achtig. Voorbeelden uit deze keuken zijn gefrituurde kip, groenten in kippenvet, kip met rode pepers, paddestoelgerechten en Szechuan-eend.

De Szechuan-keuken is rijkelijk gekruid en pikant door het gebruik van Szechuan-peper.